Uutiset

Ajankohtaista Kesäkuussa

Kesäkuun harjoittelu vapaaehtoista joukkueharjottelua


Hokki Basket – Koripallohokki noudattaa kesäkuussa hallituksen, Loviisan kaupungin ja Koripalloliiton ohjeistuksia toiminnan käynnistämiseen epidemian aiheuttamien rajoitusten purkutoimenpiteissä.
Hokin juniorit ovat harrastaneet omatoimiharjoittelua valmentajien ohjeistuksen mukaan vanhempiensa kanssa tai pienryhmissä. Nyt koulujen päättyessa jatketaan kesäkuu Koripalloliiton ohjeistuksilla.
Kesäkuussa pidetään joitakin liikuntahallilla viikkovuoroja sisätiloissa. Kesän salivuorot
Hokki järjestänee elokuun alkuviikon ma 3.8. klo 18 kauden päättäjäiset ja syyskauden avajaiset. Hokki järjestänee elokuun alkuviikon päätteksi kesäleirin junioreille la 8. – su 9.8. mikäli rajoituksia ei elokuussa tiukenneta.

Koripalloliiton ohjeistus harjoittelun toteuttamiseen 1.6. alkaen

Suomen Koripalloliiton päivitetty ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintaviraston ja Olympiakomitean ohjeistuksiin.
Valtioneuvoston periaatepäätöksen 6.5.2020 mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla. Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä.
Ohjeistus on tehty 20.5. ja on voimassa 1.6. alkaen toistaiseksi. Koripalloliitto seuraa sekä myös edellyttää seuroja seuraamaan viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia mahdollisten muutosten takia. Koripalloliitto pidättää oikeudet muutoksiin.
Yleiset ohjeet
1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että lasten ja nuorten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.
2. Kaikki toimijoita kannustetaan noudattamaan Suomen hallituksen sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.
3. Harjoituksiin ei pidä tulla, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19-viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
4. Jos epäillään Covid-19-tartuntaa, noudatettava THL:n ohjeita:
5. Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.
6. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
7. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu harjoitteluun omalla vastuullaan, ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen joukkueharjoittelun aloittamista.
8. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.
Harjoitustilanteeseen saapuminen, valmistautuminen ja poistuminen
9. Lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkoja samoissa autokunnissa suositellaan. Jalan, polkupyörällä tai muulla henkilökohtaisella kulkuneuvolla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto.
10. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa.
11. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa.
12. Pallot desinfioidaan tarvittaessa ennen harjoituksen alkua ja/tai harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja.
13. Kaikkien osallistujien tulee pestä ja desinfioitava kädet ennen ja jälkeen tapahtuman harjoituspaikalla. Jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.
Harjoittelu
14. Yhdessä harjoitteluryhmässä, yhdessä harjoitustilassa on maksimissaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt) ja eri harjoitusryhmien välisiä kohtaamisia vältetään. Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.
15. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Jos liivejä tai eri värisiä paitoja tarvitaan harjoituksen läpiviemiseksi, on varusteiden oltava pelaajien henkilökohtaisessa käytössä.
16. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
17. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).
18. Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.
19. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi on vältettävä ylävitosia, läpsyjä, halauksia.
20. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä on kokonaan kielletty. Jos on pakko yskiä tai aivastaa, se on tehtävä hihaan tai paidan sisään.
21. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä ja desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen kentän laidalla.
Muuta
Lisätietoa harjoitteluun löytyy Olympiakomitean sivuilta.
Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.
Ystävällisin koristerveisin,
SUOMEN KORIPALLOLIITTO RY

Lisätietoa SKL harjoittelu-kesakuu2020.pdf
image